Sunday, 31 January 2010

MENU HARI INI - SUP DAGING

Bahan-BAhanya
500g Daging Cincang
2 inci halia
1 bungkus sup bunjut
Direbus hingga lembut

3 biji ubi kentang
2 biji carrot
potong ikut suka

Bahan di mayang halus
5 biji bawang merah
4 biji bawang putih
1 inci halia

Bahan hiasan
Daun sup
BAwang Goreng

Sambal Kicap
3 ulas bawang putih & merah
10biji cili api
Kisar halus
Tambahkan kicap, gula dan limau nipis
Kacau dan sebatikan

Selamat mencuba

Apabila daging sudah lembut masukkan kentang & karot, biarkan lembut...perasakan
Di dalam kuali lain tumiskan bahan-bahan yang dimayang halus sehingga garing
Masukkan kedalam rebusan sup tadi dan tutup apinya dan masukkan daun sup dan daun bawang yang telah dihiris.

MAkan bersam nasi panas dan sambal kicap...
YUMMMY....
Related Posts with Thumbnails