2 1/2 cawan carrot
4 biji telur
1 cawan minyak sayuran
1 1/2 cawan gula putih
2 cawan tepung
1 sudu teh soda bikarbonat
1 1/2 sudu teh baking powder
1 1/2 sudu teh serbuk kulit kayu manis
1 1/2 sudu teh nutmeg
1 cawan walnut di cincang
Cara-caranya
1) Telur, gula dan minyak di kacau sebati
2) Ayakkan tepung, serbuk kulit kayu manis dan nutmeg
3) Masukkan tepung ke dalam bancuhan minyak tadi
4) Kacau sebati
5) Masukkan walnut, di kacau kemudian walnut, kacau lagi hingga sebati
6) Sudukan kedalam cup anggaran 3-4 sudu besar
7) Bakar dalam 20 minit suhu lebih kurang 145 degrees
Creese Frosting
120g butter
250g creamcheese
120g icing sugar
1 suduteh lemon oil
Putar hingga kembang
Hiaskan ke atas kek yang sudah di masak