Saturday, 12 November 2011

CARROT WALNUT CUPPIES

 
 
 
 2 1/2 cawan carrot
4 biji telur
1 cawan minyak sayuran
1 1/2 cawan gula putih
2 cawan tepung
1 sudu teh soda bikarbonat
1 1/2 sudu teh baking powder
1 1/2 sudu teh serbuk kulit kayu manis
1 1/2 sudu teh nutmeg
1 cawan walnut di cincang

Cara-caranya

1) Telur, gula dan minyak di kacau sebati
2) Ayakkan tepung, serbuk kulit kayu manis dan nutmeg
3) Masukkan tepung ke dalam bancuhan minyak tadi
4) Kacau sebati
5) Masukkan walnut, di kacau kemudian walnut, kacau lagi hingga sebati
6) Sudukan kedalam cup anggaran 3-4 sudu besar
7) Bakar dalam 20 minit suhu lebih kurang 145 degrees

Creese Frosting
120g butter
250g creamcheese
120g icing sugar
1 suduteh lemon oil
Putar hingga kembang

Hiaskan ke atas kek yang sudah di masak

Related Posts with Thumbnails